Najukusnija piletina ikad

Ako ste među onima kojima piletina dosadi već nakon nekoliko dana konzumiranja pa morate napraviti pauzu od isto toliko dana (ta sam! :D) ili ste se samo zaželjeli novih okusa, na pravom ste mjestu. Moram priznati da mi je, od nekoliko najdražih kombinacija, ova vrlo brzo završila na prvom mjestu. Zašto? Zahtijeva najmanje vremena pripreme, a meso je mekanije i sočnije od onog spremljenog na bilo koji drugi način. Tajnu kombinaciju okusa čine senf i sezam, zajedno sa sokom koji ispusti sama piletina.

Sastojci:

  • pileća prsa
  • sol
  • senf
  • sjemenke sezama

Uključite pećnicu na 200-220 stupnjeva. Pileća prsa posolite i zatim premažite senfom. Najlakše ih je rukom dobro uvaljati u senf. Zatim po njima pospite sezamove sjemenke ili uvaljajte prsa u njih, kako vam je lakše. Slažite ih redom u vatrostalnu posudu ili tepsiju s poklopcem. Poklopite i pecite 30-45 minuta (vrijeme će ovisiti o jačini pećnice, ali nakon 40ak minuta će sigurno biti pečeno, odnosno skuhano). U slučaju da nemate poklopac, vjerujem da bi jednako poslužila i folija za pečenje.

Sok koji je piletina ispustila kasnije nemojte baciti, već iskoristite kao umak za prilog ili jednostavno prelijte po mesu. Uživajte u okusu i ne zaboravite uključiti maštu i kombinirati sastojke i začine onda kad vam jedan način pripreme dosadi! 🙂

Ovako to izgleda prije pečenja:

A ovako nakon pečenja:

I jedan primjer obroka (sve nastalo jednog ponedjeljka, oko 7 ujutro, ako vam zatreba motivacije :D):