Ostvari svoje ciljeve uz individualni online trening

Popularizacija pružanja online usluga u fitnesu krenula je još u doba prije pandemije korona virusom, a u njoj tek doživjela svoj vrhunac. Brojni su treneri prebacili svoje poslovanje u digitalni svijet i srušili onu predrasudu da se ne može pružiti kvalitetnu uslugu vježbanja preko ekrana. Kad govorimo o online treningu, važno je razlučiti individualni pristup od gotovog programa treninga namijenjenog bilo kome. Internet je prepun gotovih planova treninga i besplatnih videa, a pojedinci ipak ne ostvaruju svoje ciljeve. Glavni je nedostatak gotovih programa neindividualiziran pristup, nedostatak podrške trenera i izostanak praćenja rezultata. Iako se prvi upiti potencijalnih vježbača često tiču upravo dostupnosti videozapisa treninga, načina i formata njihovog prikaza, online program treninga puno je više od samog plana vježbanja i više pitanja bi se trebalo postavljati u smjeru dostupnosti samog trenera, prilagodljivosti plana treninga, komunikacije, načina i redovitosti praćenja napretka.

Koji su to sve benefiti individualnog online treninga i kako ti on može pomoći?

  • Fleksibilnost i praktičnost

Online program treninga omogućuje ti kreiranje rasporeda treninga prema tvojim željama i mogućnostima. Možeš trenirati rano ujutro ili navečer, u fitnes centru ili kod kuće. Tvoj osobni trener prilagodit će frekvenciju i intenzitet treninga tebi i tvojim ciljevima.

  • Personalizacija

Kroz početnu procjenu tvoje razine fitnesa, upoznavanje s načinom života koji vodiš i ciljevima koje imaš, tvoj će osobni online trener sastaviti program treninga prilagođen tebi i osigurati ti ciljano vođenje do ostvarenja rezultata.

  • Kontinuirano vođenje i podrška

Kontinuirana podrška trenera omogućuje ti da zadržiš početnu motivaciju, da ustraješ kad postane teško i da lako otkloniš sve pogreške prilikom izvedbe vježbi, za brže i efikasnije ostvarenje ciljeva.

  • Praćenje napretka

Online alati za praćenje napretka vrlo su korisna metoda zadržavanja motivacije i potencijalnog uočavanja uzroka izostanku rezultata. Osim mjerenja obujma tijela i tjelesne mase, značajne su informacije o tvom osobnom zadovoljstvu, malim tjednim pobjedama i izazovima. Kvaliteta treninga je usko povezana sa snom, prehranom, životnim stresom i općenitim zadovoljstvom. Bitno je osvijestiti svako polje i prilagoditi ono što se može.

  • Cjenovna pristupačnost

Individualni online programi treninga često su cijenom vrlo pristupačniji od rada uživo s trenerom jer ne zahtijevaju dostupnost trenera u stvarnom vremenu, iako zapravo mogu ponuditi puno više od toga. Ako se odlučiš na kućnu verziju treninga, tada su troškovi putovanja i članarine u teretani također isključeni.

Ženska osoba se sprema za online vježbanjeAko i ti želiš iskusiti individualizirani pristup online treningu i vođenje do ostvarenja svojih fitnes ciljeva, više o usluzi online treninga pročitaj ovdje, a javiti mi se možeš ovdje.