Najdraži desert

Mislim da ovaj međuobrok definitivno zaslužuje zasebnu objavu, jer ga konzumiram gotovo svaki dan i to već više od godinu dana. Najveća mu je prednost što ćete svojem tijelu omogućiti unos od više od 20 g proteina po obroku,  utažit ćete želju za slatkim i pritom uživati u pravom, osvježavajućem desertu. Trenutno postoji sve više sličnih proizvoda na tržištu, no svima je najveća mana u sastavu svakako šećer. Neću lagati i reći da ih sama baš nikad ne kupujem, ali ću reći da je to stvarno rijetko i da nikako ne može nadmašiti ovaj desert koji si sama napravim, što sastavom (jer za razliku od spomenutih proizvoda – uopće nema šećera), a što cijenom. Za pripremu vam treba doslovno nekoliko minuta.

Sastojci:

  • kremasti posni sir*
  • bolero sok bez šećera**
  • smrznuto šumsko voće
  • nekoliko kapi vode

Sve sastojke izmiješajte i po želji ostavite u zamrzivaču na 15 minuta do pola sata. Kod mene obično ne stigne dočekati zamrzivač, ali preporučam ga u svakom obliku. 😀

* osobno koristim Pilos posni sir iz Lidla. Cijena mu je 9,99 kn za 500 g i od svih ostalih isprobanih sireva razlikuje se u kremastoj strukturi, savršen za zdrave slastice poput sladoleda ili kolača. Za jedan ovakav desert obično koristim 200 g sira.

**ako nikad niste probali bolero, ne znam što čekate. Radi se o prahu, dostupnom u velikom broju okusa, bez šećera, konzervansa, laktoze, glutena i umjetnih bojila, namijenjenom za pripravu soka, no osobno ga nikad nisam koristila u tom obliku. Za mene je savršen u izradi zdravih deserta poput ovog, ali i raznih kolača, umjesto šećera. Možete ga nabaviti u dm-u ili polleo Sportu, no više informacija ćete svakako pronaći na web stranici. I nema na čemu. 🙂 Nažalost, ne mogu vam dati točnu količinu praha za jedan sladoled, jer se radi o svega nekoliko grama (1,5 – 2 g), zato će vam najbolje biti da dodajete malo po malo i isprobavate okus. Moj prvi sladoled je, naravno, ispao presladak, no već na sljedećem sam bila opreznija.